Vitamin Untuk Sakit Gout & Sakit Lutut

Sakit gout dan sakit lutut biasanya lebih kerap di alami oleh warga emas atau golongan muda yang aktif bersukan.

Vitamin yang terbaik untuk sakit gout dan sakit lutut adalah Vivix.

Vivix adalah supplement dalam bentuk cecair yang pekat.

Kandungan utama Vivix ini termasuklah anggur muscadine (tidak terdapat di Malaysia), lobak unggu, buah european elderberry dan tumbuhan polyganum cuspidatum.

Vitamin yang paling penting di dalam Vivix yang membuatkan ia premium adalah resveratoral.

Kenapa Resveratoral Premium?

Ini adalah kerana fungsinya sendiri sangat premium, iaitu merawat sel sehingga ke peringkat DNA.

Analoginya kalau sebatang pokok itu rosak, Vivix merawt dari peringkat akar pokok tersebut.

Namun begitu, ia bukan bermaksud anda sakit hari ini, makan Vivix, dan esok terus baik.

Vivix adalah sejenis supplement. Dalam bahasa melayu, ia dikenali sebagai makanan tambahan.

Sekurang-kurangnya untuk nampak kesan kesihatan yang lebih baik, seseorang itu perlu ambil 2 botol Vivix secara konsisten setiap hari.

Cerita Apak Saya Gout

Apak saya mengalami gout sejak saya sekolah.

Saya masih ingat waktu saya sekolah menengah, apak pernah di masukkan dalam wad sebab pembedahan.

Masa saya dah kahwin pun, apak masih ada sakit yang sama. Beberapa pembedahan yang apak dah lalui, sakit gout tetap macam dulu.

Selalu apak terpaksa pakai tongkat untuk berjalan. Kadangkala mak terpaksa hantar dan ambil apak dari tempat kerja sebab apak tak tahan sakit kaki sangat.

Ada sekali tu, sebelum subuh lagi apak terpaksa ke hospital sebab sakit di kaki.

Dipendekkan cerita, saya pun cuba nak bagi apak ikhtiar dengan Vivix.

Saya borong 7 botol Vivix waktu itu sebab ada promosi. Saya letak di rumah dan bagitahu cara makan.

Selang tak lama selepas itu, adik saya perlu ke Jepun untuk short course selama sebulan.

Mak dan apak saya teringin nak melawat adik di Jepun.

Waktu ini saya risau mampukah apak saya berjalan di Jepun. Kalau apak gout dan sakit kaki, di khuatiri apak tak dapat menikmati Jepun sepenuhnya, mungkin perlu duduk dalam bilik sahaja.

Negara Jepun ini memang agak mencabar untuk cari teksi, biasanya pelancong pun lebih ramai berjalan kaki bila datang ke sana.

Sebaik apak sampai di apartment kami, apak dah bagitahu perancangan untuk esok.

Esoknya, terkejut juga saya sebab apak berjalan lebih lama dari kami. Berjam-jam juga apak dan mak explore Fukuoka waktu itu.

Sakan berjalan

Saya tanya mereka, macam mana apak boleh berjalan sakan? Tak sakit kaki kah?

“Apak makan Vivix berbotol-botol. Alhamdulillah baik sakit kaki.”

Syukur Alhamdulillah, gembira saya mendengarnya.

Apak saya adalah salah satu bukti yang pengambilan Vivix ini memakan masa untuk nampak kesan, tetapi berbaloi-baloi.

Sekurang-kurangnya tak perlu menahan sakit akibat ‘post-operation’ dan apak sekarang dah langsung tak pakai tongkat.

Cerita Mak Puan Ani Sakit Lutut

Ini pula kisah mak Puan Ani (bukan nama sebenar) yang juga konsisten beberapa botol Vivix sebelum dapat kesan yang betul-betul menggembirakan.

Mak saya memang ada masalah sendi dekat lutut.

Bendalir di lutut mak pernah kering pada tahun 2013, sampai satu tahap ligamen dekat bahagian lutut mak koyak.

Mak terpaksa di tahan di wad dan kena masukkan cecair dekat lutut tersebut.

Doktor kata biasanya cecair tersebut tahan paling lama 2 tahun dan paling cepat 6 bulan.

Bergantung kepada keadaan.

Mak tak boleh jalan jauh. Kadang-kadang datang juga rasa sakit pada lutut mak.

Saya cuba dapatkan supplement untuk lutut mak iaitu Vivix dan Collagen.

Sekarang dah hampir 3 bulan mak konsisten setip hari makan Vivix dan Collagen.

Hasilnya alhamdulillah lutut mak dah semakin baik.

Masa solat mak dah boleh sujud macam biasa, dah tak perlu turun sujud sambil tahan tangan.

Turun naik tangga di sekolah pun, mak dah semakin ok.

Syukur alhamdulillah lutut mak dah semakin baik.

3 bulan mak kepada Puan Ani konsisten makan Vivix dan Collagen.

Maksudnya sekurang-kurangnya mak Puan Ani ambil sehingga 7 botol Vivix dan 6 kotak Collagen.

Kenapa Perlu 7 Botol Vivix Untuk Nampak Kesan?

Saya berikan analogi untuk mudah faham.

Bayangkan sebuah rumah yang telah di rosakkan oleh puting beliung.

Atap tercabut, pintu terkopak dan tingkap pecah.

Belum masuk lagi bahagian dalam rumah yang berselerakan.

Untuk baik pulih rumah ini, anda pasti perlukan lebih dari sebulan untuk bertukang dan tukar mana yang patut.

Begitu juga lah cara kerja Vivix.

Sakit mula datang sebab ada pelbagai kerosakan dalam badan.

Vivix perlukan banyak masa untuk baik pulih satu persatu sendi, saraf dan semua yang terlibat untuk memastikan sakit anda beransur hilang.

Sebab itu jika anda sakit penting untuk konsisten Vivix setiap hari.

Cara Dapatkan Vivix

Anda boleh buat tempahan 7 botol Vivix di link tempah Vivix (klik)

Atau anda juga boleh Whatsapp saya untuk dapatkan penjimatan berganda.

Hubungi saya :

Khadeejah Hasmad
Whatsapp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.