Vitamin Untuk Bantu Stabilkan Tekanan Darah Tinggi

Shares

Beberapa belas tahun yang lepas Mak saya pernah terkena serangan jantung. Rentetan peristiwa tersebut, beliau dimasukkan stent supaya ianya tidak berulang kembali.

Pakcik saya pula pernah menjalani pembedahan bypass jantung.

Memang dalam keluarga adik-beradik mak saya, masalah jantung adalah sinonim. Jadi bila doktor suruh makan ubat, mak memang tak berani nak skip sebab takut kejadian serangan jantung berulang kembali.

Tapi agak mengejutkan Alhamdulillah baru-baru ini Mak saya dah di minta berhenti makan ubat darah tinggi oleh doktor pakar beliau. Doktor pakar pun tak sangka yang pesakit darah tinggi boleh jadi sihat semula seperti sedia kala.

supplement tekanan darah tinggi

Gambar dari rd.com

Apa yang Mak saya amalkan adalah :

  1. Jaga pemakanan untuk kawal berat badan agar tidak obese- kurangkan makan makanan berminyak, berkolesterol
  2. Jogging pagi atau petang – kalau tak boleh jogging sebab cuaca hujan, mak saya akan buat kerja rumah atau yang paling beliau suka adalah gardening
  3. Supplement Shaklee untuk bantu kawal tekanan darah pesakit darah tinggi

Mari saya kongsikan dengan lebih lanjut mengenai supplement Shaklee yang Mak saya amalkan.

Vitamin Untuk Bantu Stabilkan Tekanan Darah Tinggi

Set vitamin ini terdiri dari 4 vitamin iaitu Collagen Powder, Vivix, Garlic dan Vitamin C

  • Vivix mengandungi polifenol yang memastikan salur darah sentiasa relax, tidak menguncup yang menyebabkan tekanan darah tinggi. Vivix juga bertindak sebagai antioksidan, iaitu menjaga kesihatan jantung dan salur darah dari dirosakkan oleh makanan yang tidak berkhasiat dan pencemaran-pencemaran udara.
  • Collagen membantu mengekalkan ketegangan dan kesihatan salur darah supaya aliran darah lancar di dalam salur darah terutamanya apabila jantung mengepam darah ke dalam badan
  • Vitamin C bertindak untuk memelihara Collagen dalam badan daripada dirosakkan oleh radikal bebas sekaligus bantu badan untuk hasilkan lebih banyak Collagen
  • Allicin di dalam Garlic bertindak mengelakkan darah dari bergumpal yang kemudiannya menyebabkan tekanan darah menjadi tinggi

Walaupun amalkan 4 vitamin ini, seseorang yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi mesti juga jaga pemakanan dan rajin bergerak/bersenam. Jika anda masih makan ubat darah tinggi, jangan berhenti sehingga doktor pakar anda sendiri yang minta untuk berhenti.

Berminat untuk dapatkan 4 Vitamin Bantu Tekanan Darah Tinggi

Untuk dapatkan vitamin seperti yang mak saya amalkan untuk stabilkan semula tekanan darah tinggi, anda boleh hubungi saya seperti berikut :

Khadeejah Hasmad

Whatsapp : 019 477 3457

Shaklee ID : 858755

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.