Supplement Untuk Bantu Ibu Mengandung Puasa Ceria Bertenaga

Shares

Seronoknya bila Ramadhan jatuh pada masa kita mengandung, kan. Masa ni lah dapat puasa penuh tak perlu ganti apa-apa.

Tapi kalau tak jaga elok apa yang kita sahur dan buka, risau juga kesihatan terganggu hingga memaksa kita berbuka di siang hari.

Hari ini saya kongsikan supplement yang sesuai ibu mengandung amalkan untuk puasa bertenaga dan ceria

Mighty 3 Gem

Set ini terdiri daripada 3 supplement penting iaitu ESP (Energizing Soy Protein), Performance Drink dan Meal Shakes.

Setakat pengalaman peribadi saya dengan set ini semasa berpuasa, ia sangat membantu untuk :

  • Kenyang lebih lama hingga petang
  • Tidak cepat haus
  • asa bertenaga sepanjang puasa
  • Tiada rasa nak pitam

Makan Kena Jaga

Tapi walaupun ambil Set Mighty 3 Gem ini, makan kita tetap kena jaga.

Iaitu waktu sahur pastikan kita ambil makanan karbohidrat kompleks. Elakkan makanan yang manis-manis.

Kalau boleh nasi putih tu gantikan dengan nasi perang.

Biasanya saya tak berani sentuh nasi putih semasa sahur.

Saya dapati kalau saya makan nasi putih, saya akan cepat lapar di siang hari sama ada semasa mengandung atau menyusukan anak.

Saya gantikan nasi putih dengan sekurang-kurangnya 2 keping roti perang. Alhamdulillah roti perang lebih mengenyangkan.

Oh untuk dapatkan Set Mighty 3 Gem untuk bekalan semasa puasa ini, boleh hubungi saya di :

Khadeejah Hasmad
Whatsapp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.