Pengalaman Puan Yaya & Puan Azlinda Naikkan HB Bersama Set Mengandung Shaklee

Shares

Kadangkala bila kita nak cuba supplement baru yang bukan dibekalkan oleh klinik, tertanya-tanya juga lah kan, ada tak ibu-ibu lain yang makan dan berkesan.

Selain terbukti melalui ratusan ujian klinikal, sebenarnya Set Mengandung Shaklee ini dah ramai yang amalkan untuk naikkan HB semasa mengandung. Bukan sekadar HB naik, malah rasa sihat sepanjang kehamilan.

P.s : Biasanya antara sebab ibu mengandung mengalami masalah HB rendah disebabkan kurang zat besi, asid folik dan Vitamin B12.

Hari ini saya kongsikan pengalaman 2 ibu yang amalkan Set Mengandung Shaklee.

HB Dari 14 Jatuh ke 9.93 Dan Naik Semula Dalam 2 Minggu

Masa kandungan saya 4 bulan, HB saya jatuh dari 14.00 kepada 9.93. Nurse mengesahkan saya menghidapi Mild Anemia.

Patut pun badan saya rasa teramat letih. Bangun pagi pun tak rasa sedap badan.

Bila nurse beritahu begitu, saya tekad untuk ambil Set Mengandung Shaklee. Saya ambil Vita-Lea, B Complex, Ostematrix, Sustained Released Vitamin C, Omega Guard dan ESP.

Alhamdulillah dua minggu kemudian saya periksa HB saya, dan kini dah naik kepada 11.3! Badan pun dah tak letih, bangun pagi rasa segar dan rambut pun dah kurang gugur.

– Puan Yaya

Serik Pengalaman Anak Pertama Ulang Alik Hospital dan Klinik

Masa mengandung anak pertama dulu, saya tak nak makan supplement lain. Makan apa yang doktor bagi sahaja.

Tapi itu lah.

Masa tu walau tak culas makan supplement klinik, saya kerap kena ulang alik hospital dan klinik berkali-kali.

Bacaan HB saya juga tak cantik, asyik-asyik tulis guna pen merah.

Jadi bila mengandung anak kedua, saya awal-awal lagi ambil Set Mengandung Shaklee.

Syukur kali ini berat maintain dah 0.5 kg – 1 kg sebulan. Kali ini juga saya mencatatkan rekod bacaan HB masih maintain pen biru walaupun dah masuk trimester kedua.

Doktor kata, “Wah cantiknya hemoglobin (hb) awak. Naik sampai 12. Masih sambung vitamin tambah darah ke?”

Saya jawab “Tak doktor. Saya makan supplement Shaklee sebab masa mengandung anak pertama dulu HB saya tak naik walaupun dah makan vitamin tambah darah klinik.”

Doktor hanya tersenyum dan kata, “Teruskan.”

Review naikkan HB semasa mengandung dengan Shaklee

Credit gambar : Website cdc.gov

Paling best adalah nurse dah tak paksa buat appointment minum air gula sebab semua pun ok.

Syukur.

– Puan Azlinda

Mahu Dapatkan Set Mengandung Shaklee?

Selain dari konsisten dengan supplement, kita juga wajib jaga pemakanan sepanjang kehamilan dan amalkan senaman ringan untuk naikkan HB.

Semua ini saling menyokong satu sama lain.

Vitamin Untuk HB low semasa mengandung

Set Vitamin Mengandung Premium Shaklee bantu naikkan bacaan HB ibu mengandung

Anda nak cuba Set Mengandung Shaklee yang Puan Yaya dan Puan Azlinda amalkan?

Klik butang order di bawah.

Supplement banyakkan hb dalam darah

Teman Hamil Anda,
Khadeejah Hasmad
Whatsapp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

2 Comments

  1. azirahman 14 August 2017
    • Khadeejah 15 August 2017

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.