Memilih Susu Terbaik Untuk Ibu Mengandung

Shares
Semasa saya mengandung anak pertama, saya sendiri mahu susu ibu mengandung yang terbaik untuk saya dan bayi.  Ini kerana ibu mengandung memerlukan nutrisi yang lebih banyak dari biasa kerana ibu sedang membekalkan nutrisi untuk ibu dan bayi.

Saya mula amalkan sejenis jenama susu ibu mengandung.

Credit gambar : Thekitchn.com

Pada masa yang sama, saya turut menghadiri kelas persediaan belajar tentang Penyusuan susu ibu, sebagai persediaan selepas kelahiran bayi nanti. Kelas ini menjemput Puan Rita Rahayu, seorang kaunselor laktasi sebagai speaker jemputan.
pemakanan ibu mengandung
Beliau turut berkongsi tips penyusuan selepas beliau melahirkan anak secara csearian
Setelah memahami konteks dan konsep sebenar susu formula untuk bayi, saya bertanya perihal susu ibu mengandung di pasaran, adakah susu ibu mengandung penting untuk ibu mengandung?

Puan Rita Rahayu menyatakan susu ibu mengandung di pasaran juga lebih kurang susu formula. 

Jika ia nyatakan tinggi DHA, ia tidak bermakna DHA itu berasal dari minyak ikan sebenar, tapi sejenis bahan kimia telah dihasilkan untuk menghasilkan sesuatu yang mempunyai rupa lebih kurang macam DHA. 

Begitu juga dengan zat yang lain.

Bahan kimia adalah sangat bahaya kepada tubuh kita dalam jangka masa panjang. Ia boleh berkumpul dan membentuk toksik pada hati dan organ yang lain.

Berubah Dari Susu Ibu Mengandung Ke..

Oleh sebab itu saya menghentikan pengambilan susu ibu mengandung dari pasaran dan semasa mengandungkan anak kedua, untuk dapatkan tambahan vitamin, saya amalkan Set Kehamilan Shaklee.
Untuk mengganti susu ibu mengandung di pasaran, saya pastikan diri saya untuk minum minuman supplement ESP dan Performance Drink dari Shaklee.
Shaklee merupakan produk kesihatan yang 100% semulajadi dan 100% selamat. Ia telah menjalani beratus-ratus ujian klinikal dari pihak luar. Shaklee juga bebas dari pewarna atau pengawet tiruan.
Oleh kerana itu, harga Shaklee sangat premium kerana ia bukan kerja mudah untuk hasilkan vitamin dan mempunyai pengawet dari bahan semulajadi.

Khadeejah Hasmad

WhatsApp : 019 477 3457

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.