Diari Mengandung : Kenapa Saya Kena Kerap Berjalan Kaki

Shares

Bertambah pula supplement saya di hujung pregnancy kali ni.

Tambah Garlic. Tambah GLA.

P.s : Ni just part of my pregnancy supplement. Banyak lagi sebenarnya. Beg ni muat hok ni je 😁

Garlic untuk anti-kulat untuk kat bawah tu. Kawankan sekali dengan combo Vitamin C.

Just precaution.

GLA untuk tolong lembutkan (dilate) sikit demi sikit. GLA ni ibu mengandung tak boleh makan tau, unless dah plan nak bersalin soon.

GLA ni untuk makan dan dot dot dot 😅

Dilation (bukaan rahim lembut) doesn’t happen in one night. So saya decided untuk mula dari sekarang.

At the same time saya juga sedang target untuk jalan kaki at least 5 km sehari.

Bukan apa, otot saya ni jarang aktif. Almaklum lah saya ni duduk rumah, bisnes pun online je.

Takde keperluan nak berlari atau berjalan kaki.

Bila gaya hidup asyik duduk je, otot boleh jadi kejung dan keras.

Dikhuatiri masa in labor nanti, tak boleh nak cope dengan the tense of otot yang mengembang bermula 1 cm and so forth.

So saya kena sentiasa warm up kan otot via berjalan kaki supaya nanti semasa in labor langsung tak rasa surge (contraction).

Sedar-sedar, eh, dah nampak kepala baby nak keluar lah 😍😍😘

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.