Cyst 7cm Kecut Sendiri Di Awal Kehamilan. Ibu Ini Dedah Rahsia.

Shares

Apa Itu CYST

Cyst adalah kantung  tertutup iaitu poket tidak normal bendalir seperti lepuh, yang mengandungi sama ada cecair, gas, atau separa pepejal.

Cyst terletak dalam tisu, dan boleh bertumbuh di mana-mana sahaja  dalam badan dan berbeza dari segi saiz. Ada yang sangat kecil dan hanya boleh dilihat melalui mikroskop, sementara yang lain mungkin menjadi begitu besar kerana ia menggantikan organ normal.

Dalam anatomi, cyst tersebut juga boleh merujuk kepada mana-mana beg biasa atau kantung dalam badan, seperti pundi kencing. Dalam teks ini, cyst tersebut merujuk kepada kantung yang tidak normal atau kantung dalam badan yang mengandungi sama ada cecair, separa pepejal atau gas.

Cyst bukan bahagian normal tisu di mana ia terletak. Ia mempunyai membran yang berbeza dan bahagian pada tisu yang berhampiran sama ada luar, atau cyst kapsul yang dipanggil dinding cyst. Dalam artikel ini saya membawa anda kepada pembacaan tentang ovarian cyst terhadap wanita hamil.

Apa Risiko Cyst Kepada Ibu Mengandung Dan Bayi Dalam Rahim?

Ovarian cyst yang besar melebihi 5cm  mempunyai risiko yang tinggi apabila tidak diibuang melalui pembedahan. Size cyst yang besar memberikan tekanan secara fizikal kepada pundi kencing dan rahim seterusnya menyebabkan keguguran dan kelahiiran pramatang. Dikhuatiri cyst yang besar semasa menandung pecah secara semulajadi dan menyebabkan pendarahan atau berpintal (twist).

Apabila perkara ini berlaku maka pembedahan secara tergesa-gesa (emergency) perlu dilakukan. Dimana pembedahan tergesa-gesa ini bukan sahaja membuang cyst pada ovari tetapi berkemungkinan besar membuang keseluruhan organ kilang ovari. Jika tidak ingin membuat pembedahan, anda boleh mencari alternatif lain untuk mengecutkan cyst semasa mengandung secara semulajadi.

Cara semulajadi untuk kecutkan CYST semasa mengandung.

Jika cyst anda tidak dibuang semasa mengandung, anda boleh mengecutkan cyst tersebut secara semulajadi dengan Set Menandung Shaklee. Set ini bukan sahaja boleh membantu mengecutkan cyst semasa mengandung malah ia akan menghalang pertumbuhan semula cyst. Set ini terdiri daripada vitamin semulajadi dan ianya selamat untuk ibu mengandung dan bayi dalam rahim. Vitamin ini terdiri daripada B complex, dimana ianya membantu mengawal emosi anda atau lebih dikenali sebagai anti stress. Apabila anda tidak stress atau emosi anda sabil maka ia akan membantu mengecutkan cyst tersebut secara semulajadi. B complex ini mengandungi asid folic yang membantu tumbesaran bayi dalam kandungan dan mengelakkan masalah Spina Bifida kepada bayi. Vitamin C dan vitamin E yang ada dalam Set Mengandung ini mengandungi antioksidan yang kuat. Dimana antioksidan ini adalah ejen pembasmi cyst dan penentang radikal bebas yang akan memusnahkan molekul yang boleh memusnahkan sel sihat. Vitamin C juga membantu dalam meningkatkan imuniti anda.

 

Penyelesaian yang biasanya doktor lakukan untuk CYST semasa mengandung..

Untuk mengelakkan risiko komplikasi yang memberikan kemudaratan yang lebih teruk, biasanya doktor akan mencadangkan membuang ovarian cyst jika saiznya terlalu besar walaupun ketika sedang hamil. Walaupun cyst itu dubuang melalui pembedahan tetapi kemungkinan besar ianya akan tumbuh semula.

Set Mengandung Shaklee Kecutkan CYST

ESPMelenkapkan protein bagi mengelakkan kecacatan pada bayi

B COMPLEXKekurangan asid folik boleh menyebabkan kecacatan dan terencat akal pada bayi dan anti sress

VITA LEAMelengkapkan nutrien yang diperlukan semasa hamil

VITA C SRMenguatkan imuntit dan boleh mengurangkan kesakitan semasa bersalin

OMEGA GUARDMengandungi DHA yang membantu perkembangan otak bayii

OSTEMARIXMelegakan sakit belakang, cramp dan menghalang osteoprosis

Antara pengalaman ibu hamil yang mempunyai cyst

Bagaimana cara untuk mendapatkan Set Mengandung Shaklee?

Bagi anda yang mengalami masalah seperti di atas ataupun yang sedang mengandung tanpa masalah anda boleh mendapatkan Set Menandung daripada Shaklee melalui saya.

Adalah lebih baik jika anda menyertai kami dalam dunia Shaklee, kerana vitamin shaklee ini bukan sahaja sesuai diamalkan semasa mengandung malah lebih sesuai diamalkan setiap hari bagi meningkatkan taraf kualiti kesiihitan kita. Dimana vitamin shaklee ini dijamin SENTIASA BERKESAN, SENTTIASA SELAMAT DAN SENTIASA MESRA ALAM.

Bagi Set Menandung ini jika anda membelinya sendiri harganya adalah RM592.60. Manakalah jika anda menyertai kami dalam Dunia Shaklee anda hanya akan membayar RM571.95 dan dalam harga ini yuran keahlian seumur hidup anda sudah termasuk. Sangat berbaloi untuk kesihatan dan duit anda.

Untuk mendapatkannya hubungi saya :

Sabrinah Jaulin

Whatsapp/SMS/Call : 017-8957429

Shaklee ID : 1125443

 

 

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.