Cara Alternatif Bagi Pengidap Batu Karang Elak Dialisis

Bayangkan, pada suatu pagi, bangun jer dari tidur, tiba-tiba terasa sakit yang amat sangat di bahagian pinggang.

Sampaikan tak boleh bergerak, rasa cramp satu badan terutamanya di bahagian belakang pinggang hingga ke peha.

Bila jumpa doktor, doktor sahkan yang itu adalah berpunca daripada batu karang yang terdapat di dalam buah pinggang atau pundi kencing kita.

Batu karang ni selalunya dikaitkan dengan buah pinggang.

Ini kerana kehadiran batu karang boleh menjadi petanda buah pinggang mula mengalami kerosakan. 

Sebab tulah pesakit batu karang perlu mendapat rawatan segera supaya kerosakan buah pinggang dapat diperlahankan.

Selain daripada itu, mereka perlu menjaga pemakanan dan mula bersenam bagi mengelakkan pembentukan batu karang berulang.

 

Bagaimana Punca Batu Karang Terbentuk

1) Kurang Minum Air Kosong

Biasanya masalah batu karang ni berpunca sebab kurang minum air. Of couse lah air kosong.
Ramai di antara kita yang tak gemarkan air kosong yang sememangnya sangat penting untuk kesihatan. 

Tak perlu tunggu kita ambil suplemen baru nak minum air lebih daripada 3 Liter sehari, sedangkan setiap hari memang badan kita perlukan banyak air.

Bila kita kekurangan air, terdapat kepekatan yang tinggi bahan-bahan tertentu dalam air kencing yang membentuk kristal. Lama-kelamaan, kristal tersebut akan bergabung dan membentuk batu yang keras.

Batu karang ni boleh terbentuk dari buah pinggang sebelum bergerak ke bahagian pundi kencing sehingga tersumbat ke dalam saluran yang kecil iaitu uterer.

Selain daripada kekurangan air kosong, batu karang juga boleh terbentuk disebabkan oleh beberapa faktor yang lain seperti:-

 

2) Jangkitan Salur Kencing Berulang

3) Pembesaran Kalenjar Prostat

Apabila kalenjar prostat membesar, ia akan menyebabkan takungan air kencing, seterusnya boleh menyebabkan jangkitan

 

Gejala & Simptom Penyakit Batu Karang

Penyakit batu karang ni takde signal atau petanda. Sedar-sedar je dah rasa sakit sangat-sangat sampai tak mampu nak bergerak.

Walaupun penyakit batu karang ni tak beri amaran pada pengidapnya, namun masih terdapat gejala atau simptom-simptom yang boleh dilihat iaitu:-

  • kencing tak lawas
  • air kencing keruh dan berbau busuk
  • air kencing berdarah
  • rasa sakit yang amat sangat bermula daripada bahagian belakang sehingga ke kemaluan
  • rasa sakit yang tajam pada testikal
  • demam jika terdapat jangkitan kuman
  • rasa sakit dan sengal-sengal di bahagian belakang sekiranya batu karang terdapat di dalam buah pinggang
  • loya, sesak nafas dan muntah bagi kes buah pinggang kronik (kegagalan buah pinggang)

 

Cara Alternatif Keluarkan Batu Karang

Sebenarnya banyak tips dan petua tidak kiralah yang tradisional atau moden untuk menghilangkan batu karang ni. Di antaranya ialah:-

1)  Jus Lobak Putih

Minum jus lobak putih setiap pagi

2) Serbuk Jintan Hitam

1 sudu teh serbuk jintan hitam dicampur sengan segelas air panas dan 3 sudu madu asli.

Kacau dan minum.

3) Empulur Jagung

Ambil 7 tongkol jagung yang dibuang isinya terlebih dahulu. Rebus empulur jagung tersebut dengan 5 gelas air sehingga menjadi 2.5 gelas. Minum air tersebut 3 kali sehari.

4) Vivix

Vivix adalah pilihan yang paling mudah untuk menghilangkan batu karang. Kandungan Vivix ni terdiri daripada 4 jenis tumbuhan (Polygonum Cuspidatum, Europe Elderberries dan Purple Carrot) yang tinggi antioksidan mampu membantu pesakit batu karang

 

Testimoni Vivix Bantu Buang @ Hilangkan Batu Karang

Perkongsian daripada Puan Nur Faizah Ramli. Menurut beliau, beliau ada seorang customer iaitu seorang kerani sekolah yang ayahnya yang mengalami masalah buah pinggang dan batu karang.

Berdasarkan blood test yang yang ayah beliau jalani, hasilnya keadaan buah pinggang kembali normal dan batu dah tiada.

Alhamdulillah, dengan izin Allah, asbab ikhtiar Vivix, ayah customer beliau bebas masalah buah pinggang dan batu karang.
Untuk dapatkan Vivix yang sedang promosi pada bulan ni, boleh whatapps 019-9377380 ye.

 

Jika ingin membuat tempahan Vivix atau mendaftar ahli sendiri, boleh klik pada link di bawah.

Order Vivix & Mendaftar Ahli Online.

 

 

Sharing Is Caring, Caring Is Loving, Loving Is Everything

Naimah Wahab

SMS/WhatApps: 019 – 937 7380

Page: Myliferia

Shaklee ID: 1001144

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.