BERTENAGA SEPANJANG RAMADHAN BAGI IBU BEKERJA YANG MENYUSU BADAN

Shares

Assalammualaikum w.b.t,

Tinggal lagi 21 hari lagi, Ramadhan akan menjelma lagi tahun 2017 ini. Alhamdulillah,ALLAH masih panjangkan lagi usia kita untuk bersama meraikan bulan Ramadhan yang mulia ini. Seperti biasa, persediaan untuk menyambut bulan Ramadhan ini perlu diatur dengan pelbagai pengisian supaya bulan yang barakah ini dapat diisi dengan ibadah i.e. solat sunat, mengaji, solat tarawikh dan berzikir.

Sesungguhnya, bulan Ramadhan dibukakan pintu-pintu syurga dan ditutup pintu-pintu neraka

 

MISI UNTUK BERPUASA PENUH

Bagi ibu bekerja yang menyusukan anak, kita masih boleh mengambil peluang untuk berpuasa penuh walaupun Breastfeeding. Walaupun ada rukhsah atau keringanan untuk ibu menyusu berpuasa, sebagai seorang Muslim kita harus berlumba-lumba dan tidak ketinggalan dalam menunaikan ibadah puasa.

Diba juga tak ketinggalan untuk niat puasa penuh tahun ini dan niat untuk menyusukan baby Humaira sepanjang Ramadhan nanti.Banyak tenaga yang diperlukan sepanjang hari kita berpuasa, berada di tempat kerja, menguruskan hal rumah tangga dan pada masa yang sama kita masih lagi mengepam susu untuk buat stok.

Kalau diikutkan memang tak larat, akhirnya  tewas juga nanti di petang hari atau paling teruk, terpaksa batal puasa. Hihi.

KEKAL CERGAS DI BULAN RAMADHAN

Sebagai ibu menyusukan anak, maintain cergas dan bertenaga semasa bulan puasa adalah matlamat diba. Produk yang diba paling suka mestilah Shaklee! Eheheh…Set produk Shaklee ini memang khas untuk ibu menyusu berpuasa.

Set ini dinamakan SET MIGHTY 3 GEMS yang terdiri daripada ESP (Energizing Soy Protein), Performance Drink dan Meal Shakes. Set produk ini telah membantu ribuan para ibu menyusu untuk kekal bertenaga dan production susu tetap maintain tip top seperti hari-hari biasa.

Set Shaklee MIGHTY 3 GEMS yang dicintai ramai masa kini. Ehehe…

 

Testimoni customer yang ambil Set Mighty GEM sangat gembira kerana kekal bertenaga dan production susu  lebih 10-12oz  sepanjang berpuasa. Ibu-ibu bekerja diluar sana, jom kita bersama kekal productive bulan puasa yer dengan Set MIGHTY 3 GEMS ini.

Dulu tak percaya pada produk Shaklee? Mesti sekarang dah percaya keberkesanan produk ini.

 

Disini diba mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada para ibu bekerja yang menyusukan anak. Mari kita bersama berdoa semoga ALLAH permudahkan urusan kita sepanjang bulan Ramadhan ni dan kita boleh beramal ibadat dengan sempurna. Semoga ALLAH berkati usaha kita untuk sentiasa dekat dengan-NYA, insya-ALLAH.

Untuk dapatkan Set MIGHTY 3 GEM ini dan nak tanya sebarang soalan mengenai produk Shaklee, boleh hubungi diba di 0196184954

 

NAMA:HADIBAH RAMLI

SMS / WHATSAPP : 019-6184954

SHAKLEE ID:1255138

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.