Apa Saya Buat Bila Susah Nak Minum Air Masak Semasa Mengandung

Shares

Lain pregnancy, lain lah ragamnya. Sebelum pregnant anak ke -4 ini saya memang peminat tegar air masak. Kalau makan luar pun memang minta air kosong je.

Tapi bila masuk trimester pertama, saya dah tak boleh telan air masak. Eww.

Mesti nak air yang manis-manis aje.

Maka saya pun cuba minum Yogurt Drink. Ya boleh masuk. Tapi saya agak rasa bersalah sebab kita tahu Yogurt Drink mempunyai kandungan gula yang tinggi.

Bukan apa, tak nak lah masa mengandung saya membiakkan parasit sekali 🙈 Lagipun air manis ni kejap je leganya, lepas tu cepat betul datang lapar.

Logik lah sebab gula serap segala fluid dalam badan kita.

Cuba pula Susu Coklat Farm Fresh sebab ianya less chocolatey taste. Oh baby ni tak berapa suka coklat macam mak dia. Asal minum susu coklat atau makan coklat, saya akan muntah semua.

Jadinya jawapannya hanya satu sahaja lah. Minum bancuhan supplement ESP dan Performance Drink.

Performance Drink ni macam air oren tapi bukan air oren. Rasa je oren. Dia air berelektrolit untuk kita keep hydrated.

Kalau minum Performance Drink sahaja perut saya tak tahan. Jadi kena tambah ESP sekali baru lega.

Tapi bila ke rumah mak, saya pau cuba sikit air masak dalam fridge adik saya, eh boleh pulak masuk.

Credit Gambar : Shutterstock

Ooo sebab jenis baby ni kalau nak minum air masak kena air yang sangat-sangat sejuk. Fridge tu kena maksimum kan kesejukannya 😂

Lagi bagus kalau letak ais banyak-banyak. Ahahaha. Mak baby malas buat ais 🙊

So, kawan-kawan ada masalah macam saya? Semoga sharing ini membantu anda 💋❤️😘

Khadeejah Hasmad
Expecting baby number 4 ❤️

P.s : Kalau nak cuba Supplement ESP dan Performance Drink, boleh hubungi saya di 019 477 3457

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.