5 Supplement Tambahan Yang Saya Amalkan Semasa Mengandung

Shares

Selain daripada supplement wajib Set Mengandung Shaklee, saya sendiri amalkan beberapa supplement lain untuk kehamilan yang cergas.

5 tambahan yang saya tak miss termasuklah :

  • Nutriferon
  • Performance Drink
  • Vivix
  • Collagen
  • Peppermint Ginger

1/ Nutriferon

Saya tak boleh tinggalkan sebab ianya top up hormon interferon dalam badan, iaitu hormon yang bertanggungjawab untuk melindungi sel badan dari di serang virus.

Dalam istilah mudah, Nutriferon ini bantu kuatkan sistem imun semasa mengandung.

2/ Performance Drink

Saya mesti ambil setiap hari sebab saya ni jenis mudah dehydrated. Performance Drink bantu saya untuk kekal hydrated.

Selain dari bibir kering, kalau hidung dah mula berdarah tu, petanda saya dehydrated agak kronik.

Lagipun Performance Drink memang saya ambil bersama ESP (Energizing Soy Protein) yang wajib saya ambil untuk bantu hasilkan sel kulit baby yang sihat dan kuat.

3/ Vivix

Sangat penting untuk bantu saya kekal cergas bertenaga. Ia bantu recharge sel yang lemah dan rosak akibat pencemaran atau dirosakkan oleh toksik dari makanan.

4/ Collagen

Saya bancuh bersekali dengan Performance Drink, Nutriferon dan Vivix.

Collagen bagi saya amat penting supaya sendi saya sentiasa kuat di samping untuk mengurangkan kesan stretchmark pada perut yang semakin hari semakin membesar.

Tumit saya pun dah mula nampak ada sedikit rekahan. Mungkin juga sebab badan saya perlu tampung tambahan berat dari baby.

Jadi Collagen ini sebagai salah satu ikhtiar supaya tumit saya pun tak teruk merekah

5/ Peppermint Ginger

Sangat-sangat membantu saya sewaktu loya dan susah nak makan.

Saya memang sentiasa standby Peppermint Ginger ini sebab kadang-kadang saya lupa nak makan, jadi perut masuk angin.

Untuk cepat buang angin supaya tak sakit-sakit badan, saya terus telan Peppermint Ginger ini.

Ibu-ibu nak cuba supplement yang saya amalkan di atas?

Boleh hubungi saya :

Khadeejah Hasmad
Whatsapp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.