3 Ciri Bathtub Untuk Bayi Baru Lahir Yang Saya Pentingkan

Shares

Biasanya baby baru lahir agak kecil dan halus, kita nak mandikan pun takut-takut terlepas atau tergelincir, kan.

Bagi saya sebelum beli bathtub untuk memudahkan kita mandikan baby yang baru lahir, ciri-ciri berikut perlu di ambil kira :

1. Mempunyai permukaan anti-gelincir

Maksudnya kalau tangan kita sedang pangku baby dan masuk dalam bathtub, tak lah lengan tergelincir.

Biasanya permukaan bathtub begini mempunyai macam bintik-bintik di permukaan bathtub.

2. Ada tilam sokongan untuk baby baru lahir

Ada macam tilam air yang kita boleh pasang, kalau tak larat nak pangku baby guna tangan, letak je baby atas tilam tu.

Isi bathtub dengan sedikit air dan sapu-sapu air pada badan baby.

Setakat ini selamat.

3. Jenis boleh lipat

Sebab mudah nak simpan atau di bawa travel.

Bathtub yang kami beli jadi warisan untuk anak-anak saudara sekali sebab sangat mudah guna, selamat dan mudah simpan.

Credit gambar : camybabyland.com.my
Begini rupa bathtub baby kami. Boleh di dapati di kedai barangan bayi.

Macam mana pula dengan ciri-ciri bathtub bayi pilihan anda?

Khadeejah Hasmad

Shaklee ID : 858755

Leave a Reply

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share di bawah untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda yang lain.